Taal is een tool

TAAL IS EEN TOOL

2015_12_11_DSC9472
Taal is zo oud als de mensheid. Al die tijd vertellen mensen elkaar verhalen om lessen te leren uit het verleden en om hun geschiedenis te onthouden. De kunst is om al die oeroude vaardigheden te gebruiken voor moderne communicatie.
Het belangrijkste gereedschap hiervoor is en blijft taal.
Een lezenswaardig artikel schrijven, een boodschap duidelijk laten overkomen, een leuk en goed stukje proza maken, de lezer bij je verhaal betrekken, een klant over de streep trekken.
Het zijn allemaal vaardigheden die ik beheers.

Taal is een tool. Míjn tool!

ps. Ik gebruik mijn 'tool' natuurlijk ook om al mijn andere projecten succesvol te maken!

Eveline J. Verhoeve
Minerva TXT producties
Alphen aan den Rijn

Trotse sponsor van Alphen d’HuZes

< Terug naar Artikelen

Trotse sponsor van Alphen d’HuZes | Minerva TXT producties

Een van mijn – onbetaalde – nevenactiviteiten is sponsoring van Stichting Alphen Alpe d’HuZes. Sinds september 2014 verzorg ik persberichten, foto’s en brochureteksten.

Een flinke groep Alphenaren trekt samen op richting gesponsorde beklimming van de Alpe d’Huez. Deze landelijke actie ‘Opgeven is geen optie’ is dit jaar op donderdag 4 juni. De totale opbrengst loopt in de miljoenen die worden geschonken aan KWF Kankerbestrijding.

De Alphenaren zoeken zowel individueel als met gezamenlijke acties publiciteit en daarmee sponsoring. Een eerste ‘grote’ actie is de Benefietlunch op zondag 1 februari. Bestuur en deelnemers verzorgen een sponsordiner. De opbrengst is over de deelnemers verdeeld.

Een andere actie is een sponsoractie bij de leden van de Alphense ondernemersvereniging VOA. Hen wordt gevraagd een leuk bedrag te doneren. 70 procent hiervan gaat rechtstreeks naar de landelijke organisatie. De overige 30 procent wordt gebruikt om meer lokale acties op te zetten waarvan de opbrengst – en dat moet uiteraard méér zijn dan die 30 procent - over de deelnemers wordt verdeeld.

De ‘Proloog’ op zaterdag 18 april is een hele grote actie. Behalve veel presentaties en sponsoractiviteiten op het Rijnplein zijn er ook optredens van Maarten Peters en Margriet Eshuis. Ook verzorgt de winkeliersvereniging een grote loterij waarvan de opbrengst naar de stichting gaat.

Datum: 2 februari 2015

Volg mij op...