Taal is een tool

TAAL IS EEN TOOL

2015_12_11_DSC9472
Taal is zo oud als de mensheid. Al die tijd vertellen mensen elkaar verhalen om lessen te leren uit het verleden en om hun geschiedenis te onthouden. De kunst is om al die oeroude vaardigheden te gebruiken voor moderne communicatie.
Het belangrijkste gereedschap hiervoor is en blijft taal.
Een lezenswaardig artikel schrijven, een boodschap duidelijk laten overkomen, een leuk en goed stukje proza maken, de lezer bij je verhaal betrekken, een klant over de streep trekken.
Het zijn allemaal vaardigheden die ik beheers.

Taal is een tool. Míjn tool!

ps. Ik gebruik mijn 'tool' natuurlijk ook om al mijn andere projecten succesvol te maken!

Eveline J. Verhoeve
Minerva TXT producties
Alphen aan den Rijn

Het laatste nieuws

< Terug naar Artikelen

Het laatste nieuws | Minerva TXT producties

Ken je  dat? Dat van die schoenmaker die zelf de gaten in zijn zolen heeft zitten? Ja? Nou ik ook! Dus excuses voor het niet zo vaak iets publiceren op deze website. Gelukkig heeft dat alles te maken met het aantal en de omvang van de opdrachten die ik uitvoer voor organisaties en bedrijven.

Een hele mooie opdracht die ik sinds het begin van 2016 uitvoer, is de PR & communicatie van De Thermen 2 op gang brengen. Het gaat natuurlijk om de nieuwe exploitant van de Alphense zwembaden De Hoorn en AquaRijn. De truc is nu om zowel naamsbekendheid voor de exploitant als bekendheid van de activiteiten van de beide zwembaden te genereren.
Als eerste heb ik een concept geschreven waarmee ik aan de slag mocht. Daarna zijn verschillende lijnen uitgezet langs verschillende media. De facebookpagina speelt vanaf het begin een rol in de communicatie, evenals posters en persberichten. Vervolgens werd een geheel nieuwe website gemaakt en worden wekelijks nieuwe sheets op het Alphense cityscherm op het Rijnplein geplaatst. Ook belangrijk is de huis-aan-huiskrant die twee keer per jaar wordt uitgegeven. De opdrachtgever is tevreden over het afgelopen jaar en ik ook!

Een hele leuke opdracht is het schrijven van tweewekelijkse columns in het Alphens Nieuwsblad. Dat deed ik vroegâh ook. Maar met mijn vertrek als eindredacteur van deze krant in 2012 was dat afgelopen. In januari 2015 werd de draad weer opgepakt.
Heerlijk! Om de week een maatschappelijke of politieke ‘uitdaging’ op het scherpst van de snede bespreken in een pittige column.
Natuurlijk zijn er ook hele andere manieren om een column te schrijven en ook hele andere onderwerpen. Mijn wapen is echter ironie en sarcasme en daarom kan ik mijn ei goed kwijt als het over de lokale politiek gaat.

Erg leuk vind ik zelf het schrijven van kant-en-klare persartikelen voor verschillende opdrachtgevers. Het verschil met journalistiek vanuit een krant of ander medium is de opdrachtgever. Je kunt nu – roomser dan de Paus – stellen dat een journalist alleen voor een krant mag werken. Ik ben echter van mening dat je ook heel goed een keurig en goed onderbouwd artikel namens een organisatie kunt schrijven conform de journalistieke principes.

Langzaam maar zeker is mijn bestaan als Zelfstandig Professional een beetje in een keurslijf terechtgekomen. Ik rammel echter aan de poorten… Elke nieuwe uitdaging met een raakvlak op het gebied van PR, communicatie en marketing is welkom en natuurlijk heb ik alweer een geheel eigen en eigenzinnig project bedacht voor 2017 waar ik lekker op zit te broeden.

Fijne feestdagen!

Datum: 11 december 2016

Volg mij op...