Taal is een tool

Bloggen! Creatief schrijven

< Terug naar Cursussen

Bloggen! Creatief schrijven | Minerva TXT producties

Cursus van 10 lessen bij Parkexpressie

Weet je nog? Het dagboek van vroeger? Toen je alles netjes in een schriftje schreef of in een echt dagboek met een slotje? We doen het nog steeds, maar tegenwoordig heet dat ‘bloggen’ en zetten we onze teksten op internet. Wil je helemaal geen dagboek schrijven? Lees dan toch maar even verder… 

Bloggen! Creatief schrijven

Onder het kopje ‘bloggen’ gaan meer teksten schuil dan enkel de persoonlijke dagboekfragmenten. Bloggen kan ook prikkelend en fel zijn. Er kan een mening worden gegeven of er kan juist om een mening worden gevraagd. Dan gaat het om een columntekst. Heeft je tekst een gespecialiseerd karakter (bijvoorbeeld: duurzaam leven, oude auto’s, een demente ouder), dan lijkt de blog het meest op een ‘gewoon’ artikel. Maar dan een beetje losser en leuker geschreven. 

Je spelling is prima en je stijl is keurig, toch leest je blog niet lekker weg. Dat is waar de cursus ‘Bloggen! Creatief schrijven op internet’ over gaat. Er zijn namelijk schrijftechnieken waardoor een stukje tekst ineens pakkend wordt. En: onderschat het belang van een goede kop en een leuk plaatje niet! 

In ‘Bloggen! Creatief schrijven op internet’ neem ik jou als cursist mee naar mijn wereld. Je leert een aantal fijne kneepjes van het vak én er wordt uitgebreid aandacht besteed aan jouw manier van schrijven.

Einddoel is natuurlijk het schrijven van leuke online teksten die iedereen graag leest!

Een eigen laptop is voor de les noodzakelijk.

De eerstvolgende cursus begint op dinsdag 27 september 2016.
Informatie via Parkexpressie.

Foto: workshop Open Coffee / Lisenka l'Ami

Volg mij op...