Taal is een tool

Minerva TXT producties | Minerva TXT producties

Eveline J. Verhoeve

Eigen werk
Ik schrijf graag en vaak blogs en columns. Hiernaast een aantal voorbeelden. Hieronder een aantal online locaties waar mijn blogs en columns te vinden zijn.

Alphens archief: alphenminerva

Politieke columns in Alphens Nieuwsblad (oneven weken)

Politiek Alphen aan den Rijn: Alphens.nl.

Historie: Archeon 
(vakantieperioden).

Achter de schermen van Debatcafé OpHetDorp.

Bloggen en marketing op Storytelling Matters.

MINERVA Opzouten met Valentijnsdag

< Terug naar Blog

Ik haat Valentijnsdag.
Nu heb ik tegenwoordig een hekel aan alle feestdagen. Maar Valentijnsdag is toch wel de ergste van allemaal.

In je eentje door het leven gaan, heeft ongelooflijk veel voordelen.
Je huis ziet eruit zoals jij dat wilt, in theorie dan. Je kiest zelf wat je wilt eten. Er staat nooit iemand aan je te trekken als je rustig uren achterelkaar een boek wilt lezen of midden in de nacht achter je pc wilt zitten. Je krijgt geen commentaar op je ongewassen haar en die oude joggingbroek. De afstandsbediening van de tv is van jou.
Zap.

Een single bestaan heeft ook nadelen en dan zeg ik niks over altijd beschikbare seks mét een ander.
Niemand om mee te praten als je vol verhalen je huis binnenrent. Je ziet maar hoe je aan je boodschappen komt als de griep vol heeft toegeslagen. Je blijft jaren naar dat draadje uit het stopcontact staren omdat niemand er even een stekkerdoos aan vastmaakt. Niemand die je van de bank aftrekt om eindelijk te gaan slapen, in je bed. Je vergeet je verjaardag en geen hond die je daaraan herinnert (zo blijf ik dus voor altijd 39).
Alleen is gewoon... alleen.

Tijdens 'de feestdagen' is het jaargetijde wat minder om in je eentje door het leven te gaan. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn pur sang familiedagen mét partner. Dus als je geen familie hebt én geen partner ben je gewoon de klos. Wat heb je nou aan een opgetuigde kerstboom als je er in je eentje naar zit te staren? Niks toch. Ja, behalve dan de rotzooi van de naalden, het gevecht met de lampjes en één bal goed voor duizend splinters.
Familiefeest? Yak!

Valentijnsdag is echt de ergste van allemaal.
Het is niet eens een echte feestdag. Ergens in de jaren negentig werd Valentijnsdag in Nederland een commercieel succes. Natuurlijk aangejaagd door de Amerikanen.
Gelukkig daalt het succes met een noodvaart. Nog even en het sterft een zachte dood.

De historische Valentijn was een bisschop die in de derde eeuw door de Romeinse keizer Claudius II werd gemarteld en onthoofd. In de zesde eeuw werd 14 februari zijn heiligendag. Martelaar Valentijn huwde stelletjes waarvan de een christelijk was en de ander niet. Dat was tegen de toen geldende Romeinse wet. Daarom stierf Valentijn die niet zo zachte dood...

Gelukkige en niet zo gelukkige stelletjes vieren op 14 februari Valentijnsdag. Met een romantisch dinertje, een dikke bos bloemen en een roze hartvormige doos chocolaatjes samen gedenken dat Valentijn werd gemarteld en onthoofd.
Lekker dan.

Eerder gepubliceerd op communitysite Alphens.nl (2016 en 2013)

Datum: 24 februari 2016
Geschreven door: Eveline J. Verhoeve

Volg mij op...