Taal is een tool

Minerva TXT producties | Minerva TXT producties

Eveline J. Verhoeve

Eigen werk
Ik schrijf graag en vaak blogs en columns. Hiernaast een aantal voorbeelden. Hieronder een aantal online locaties waar mijn blogs en columns te vinden zijn.

Alphens archief: alphenminerva

Politieke columns in Alphens Nieuwsblad (oneven weken)

Politiek Alphen aan den Rijn: Alphens.nl.

Historie: Archeon 
(vakantieperioden).

Achter de schermen van Debatcafé OpHetDorp.

Bloggen en marketing op Storytelling Matters.

MINERVA Ik ben voor Liesbeth

< Terug naar Blog

MINERVA Ik ben voor Liesbeth | Minerva TXT producties

Ik ben dus voor Liesbeth. Dat was ik het hele jaar al, maar toen was het onverstandig om dat hardop te zeggen. Het werkt hier in deze negorij namelijk als volgt: hoe meer fans een politicus heeft, hoe eerder de nominatie in de prullenbak verdwijnt. Zoiets.

ZE IS VAN HIER

Kijk, het is natuurlijk heel voor de hand liggend dat Liesbeth bij ons gaat solliciteren. Ze is hier geboren. Ze ging hier naar school. Ze woont hier nog steeds. Als je dan niets met Alphen hebt, is er echt wel een steekje bij je los.
Liesbeth is trouwens de minister die ons het fusiebos in heeft gestuurd en die dat gezeik met die naam flink zat was. Dat werkte een jaar geleden nog tegen haar, maar de meeste Boskopers zijn dat inmiddels wel vergeten. Waar het om gaat, is dat ze minister is geweest. Dus ze weet voor onze 100.000+ gemeente de weg in Den Haag.
En ze heeft alvast op Alphen geoefend, door ons centrummanagement te versterken. Plus dat ze nu een trainingsstage burgemeester spelen in Stichtse Vecht aan het doen is. Daar hebben ze pech, want ze komt gewoon bij ons.

EÉN KANDIDAAT

Je moet haast wel voor Liesbeth zijn als je dit allemaal leest. Toch?
Desondanks waren lang niet alle gemeenteraadsleden vóór. Er waren ook tegenstemmers. En dat vind ik dus jammer. Er is maanden over gepraat. Er waren niet eens zo veel kandidaten om uit te kiezen.  En dan kan de gemeenteraad het niet eens worden over één kandidaat.
Liesbeth moet trouwens nog wel benoemd worden door de minister en door de Koning, maar het gebeurt vrijwel nooit dat het daar nog mis gaat. Of ze moet haar hele cv bij elkaar hebben verzonnen. Maar, dat was dan allang uitgelekt.

ALPHEN UNITED

Ik ben dus voor Liesbeth. Het wordt tijd dat we als ‘Alphen United’ naar de toekomst gaan kijken onder leiding van een sterke én charmante burgemeester.
Eentje die zich niet laat inpakken door grijnzende ambtenaren. Eentje die de weg weet in bestuurdersland. Eentje die boven de partijen staat.
Eentje die voor alles ons Alphenaren bovenaan haar prioriteitenlijst heeft staan!

Eerder verschenen op de communitysite Alphens.nl.

Datum: 17 oktober 2014
Geschreven door: Eveline J. Verhoeve

Volg mij op...