Taal is een tool

Minerva TXT producties | Minerva TXT producties

Eveline J. Verhoeve

Eigen werk
Ik schrijf graag en vaak blogs en columns. Hiernaast een aantal voorbeelden. Hieronder een aantal online locaties waar mijn blogs en columns te vinden zijn.

Alphens archief: alphenminerva

Politieke columns in Alphens Nieuwsblad (oneven weken)

Politiek Alphen aan den Rijn: Alphens.nl.

Historie: Archeon 
(vakantieperioden).

Achter de schermen van Debatcafé OpHetDorp.

Bloggen en marketing op Storytelling Matters.

Lekker dineren - column Alphens Nieuwsblad

< Terug naar Blog

Je kunt natuurlijk heel kinderachtig gaan doen over een ticket voor de Alphense versie van het zeer Amerikaanse ‘Correspondents Dinner’. Of, je trekt een leuk jurkje aan en je gaat lekker barbecueën.

Tijdens de oorspronkelijke versie – voor het eerste in 1920! – van dit illustere diner mag de zittende president op humoristische wijze zijn licht laten schijnen over de verrichtingen van de ‘White House correspondents’, oftewel de politieke verslaggevers die de presidentiële verrichtingen op de voet volgen. Barack Obama schijnt het al jaren heel goed te doen. In Alphen aan den Rijn gaat Liesbeth Spies bewijzen dat ze beter is dan Mark Rutte, die er na de Nederlandse versie in de peilingen twee zetels bij kreeg dankzij de speech geschreven door twee komieken.

Natuurlijk ligt zo’n diner hartstikke onder vuur bij de politieke partijen die – niet gehinderd door enige vorm van humor – denken dat een etentje meer of minder iets uitmaakt voor de journalistieke verslaggeving. Natuurlijk vinden critici dat verslaggevers niet ‘aan moeten schurken’ tegen onze dames en heren politici.

Ik vind dat flauwekul. We leven hier in een uit de kluiten gewassen dorp en iedereen heeft bij iedereen op school gezeten, op dezelfde sportclub gezeten of is lid van dezelfde organisatie. Als je een paar jaar meeloopt in de politieke verslaggeving ken je echt je pappenheimers wel, met of zonder ‘Dinner’. Zo niet, dan stel je als verslaggever stomme vragen, trek je de verkeerde conclusies en publiceer je flagrante onzin.

Dus koop ik een ticket en dat trek ik lekker af als onkosten. De raadsleden doen het maar van hun vrijwilligersfee á 1500 euro per maand.
Ik bestel online een nieuwe jurkje. Ik doe tenslotte niet aan shoppen en ‘cocktail’ vertaal ik naar ‘iets netter dan echt casual’. En zoals ik online al meldde: ik eet m’n panty op als de plaatselijke komiek in een smoking verschijnt!

Deze column is eerder verschenen in Alphens Nieuwsblad

Datum: 27 juli 2016
Geschreven door: Eveline J. Verhoeve

Volg mij op...