Taal is een tool

Minerva TXT producties | Minerva TXT producties

Eveline J. Verhoeve

Eigen werk
Ik schrijf graag en vaak blogs en columns. Hiernaast een aantal voorbeelden. Hieronder een aantal online locaties waar mijn blogs en columns te vinden zijn.

Alphens archief: alphenminerva

Politieke columns in Alphens Nieuwsblad (oneven weken)

Politiek Alphen aan den Rijn: Alphens.nl.

Historie: Archeon 
(vakantieperioden).

Achter de schermen van Debatcafé OpHetDorp.

Bloggen en marketing op Storytelling Matters.

Bruggetje - column Alphens Nieuwsblad

< Terug naar Blog

Een pittoresk hoog bruggetje met traptreden erop en traptreden eraf doet bij menigeen het hart sneller kloppen. Bij de een omdat er eindelijk weer een beetje sfeer komt langs de Kromme Aar. Bij de ander omdat je met rolstoel, wandelwagen en fiets-aan-de-hand niet over dat bruggetje kunt komen. Ook een rollator en een boodschappenkarretje zijn geen opties. Zelfs als je geen hulpmiddel nodig hebt, zal het voor sommigen een onneembare barrière zijn.
Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Vijftig meter naar links en vijftig meter naar rechts zijn bruggetjes waar iedereen moeiteloos overheen komt. Met of zonder wielen. En nogmaals nee, dat is geen omweg.
Tenzij je uit winkelcentrum Aarhof komt en naar makelaarskantoor Drieman moet. Tip: parkeer je auto maar niet op het Aarhofdak, dan kun je zonder in vogelvlucht extra meters te maken ook bij die makelaar komen.

Waar dit verhaal naar toe gaat?
Er zijn in dit onvolprezen dorp, net als in de rest van Nederland, altijd jankerds en klagers die denken dat zij hoogstpersoonlijk het middelpunt van het heelal zijn. Vaak vallen deze mensen onder de categorie ‘oud’ of in de categorie ‘invalide’ of allebei als ze pech hebben.
Ik snap dat wel. Als je helemaal niets omhanden hebt, is klagen een geweldig leuk tijdverdrijf. Natuurlijk kun je dan veel beter ergens gezellig vrijwilliger gaan spelen, maar dat soort oplossingen valt meestal buiten het referentiekader van de notoire klagers.

Ik heb geen medelijden met oudjes en invaliden. Het gaat in het leven namelijk niet om wat je allemaal niet kunt. Het gaat in het leven om wat je wel kunt. Dat is de enige manier om een beetje een leuk leven te hebben. Dus pas je je leven een beetje aan, doe je boodschappen met een karretje, schaf je een rollator aan en zoek je hobby’s die je wel kunt doen. En: je hoeft echt niet over dat bruggetje met die trappen!

Eerder geplaatst in Alphens Nieuwsblad

Datum: 13 februari 2017
Geschreven door: Eveline Verhoeve

Volg mij op...